Tko smo mi?

Saračević d.o.o. je privatno preduzeće registrovano za promet na veliko proizvodima i poluproizvodima crne i obojene metalurgije. Osnovano je krajem 2002. godine i trenutno ima 55 uposlenih. Firma Saračević d.o.o. od svog osnivanja nastoji da kontinuirano osposobljava svoje ljudske i mašinske resurse da bi odgovorila potrebama i zahtjevima kupca.

about-pic

Počela je sa prometom roba široke potrošnje da bi se od 2007. godine počela specijalizirati za promet proizvodima crne i obojene metalurgije. Istražujući potrebe kupaca Saračević d.o.o. odlučuje da stvara uvjete za isporuke dijelova od metala u obliku, količini i vremenu koje kupac traži pa kupuje prve pile za rezanje i obezbjeđuje transportna sredstva za dostavu.

Trenutno težište u poslovanju je na prometu i proizvodnji dijelova od specijalnih čelika visokih mehaničkih osobina otpornih na habanje kao što je HARDOX®, ali i ostali proizvoda SSAB grupacije. Firma je od 20.01.2012. godine jedini certificirani HARDOX® WEARPARTS partner u BiH. Izrada dijelova od ovih materijala iziskivala je i instaliranje novih kapaciteta kao što su gasni i plazma rezači, obrada bušenjem i glodanjem. Pored ispunjenja zahtjeva kvaliteta dijelova Saračević d.o.o. nastoji da ispuni i specifične zahtjeve kupaca kao što je vrlo kratak rok isporuke, dostava proizvoda kupcu i da pri tome bude konkurentna.

Tako proizvodnja u Saračević d.o.o. ostvaruje isporuke koje kupac traži u satima, a ne danima. Na taj način proizvod dobiva sva obilježja proizvoda-usluge. Upravo iz tih razloga Saračević d.o.o. ulaže velike napore u osposobljavanje ljudskih i mašinskih resursa za ovakav vid proizvodnje i uspijeva ispunjavati ovakve zahtjeve i ostvarivati stalni rast proizvodnje dijelova.

Današnji kapaciteti mogu obezbijediti izradu dijelova koji zahtjevaju sljedeće obrade:
  • Sječenje na Laseru MESSER svih vrsta čelika do 15 mm debljine, dimenzija 2500x12000 mm, fiber laser
  • Sječenje na CNC gasnom rezaču svih vrsta čelika, dimenzija do #300x2000x6000 mm
  • Sječenje na Prima Power PLATINO svih vrsta čelika i inox-a, dimenzija do #4000x2000x15 mm
  • Sječenje na 3D CNC plazma rezaču koji posjeduje i TRUE HOLE tehnlogiju svih vrsta čelika dimenzija do #40x2000x6000 mm
  • Rezanje šipki i pločastog materijala svih vrsta čelika i obojenih metala, dimenzija do 800x1000 mm
  • Obrada glodanjem i bušenjem, radna površina stola 600x800x1500
  • Savijanje limova dužine do 6m na presi snage 320t

Zavisno od zahtjeva tržišta u pogledu novih tehničkih zahtjeva i većih količina Saračević d.o.o. će i dalje ulagati u opremu i ljudske resurse kako bi mogla ostvariti te zahtjeve.

Kontaktirajte nas
Top